ABD’den YPG’ye 200 TIR’lık yeni askeri sevkiyat

ABD tepki yine çekecek bir sevkiyata imza atarak YPG’nin omurgasını oluşturduğu  Suriye Demokratik Güçleri’ne (DSG) 200 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

ABD’den YPG’ye 200 TIR’lık yeni askeri sevkiyat

Irak’tan yaklaşık 200 araçlık konvoy, Suriye’nin Kuzeyi’nde bulunan Kamışlı’dan geçerek YPG’nin kontrolündeki bölgeye ulaştı. 

ABD, Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü YPG/PKK’ya 9 Eylül’de 55 TIR, 4 Eylül’de de bölgeye içinde geniş araçlar, iş makinaları, yakıt tankerleri, jeneratörler bulunan 60 TIR sokmuştu.

ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ‘DEAŞ’a karşı mücadele’ olarak gerekçelendiriyordu. DEAŞ’ın bölgeden çıkarıldığının açıklamasına rağmen, ABD’nin, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye mühimmat sevkiyatına devam etmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

Türkiye, YPG’yi, PKK’nin Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. ABD ve Koalisyon, DSG güçlerini, Suriye’deki stratejik ortağı olarak görüyor.

ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise ‘DEAŞ’a karşı mücadele’ olarak gerekçelendiriyordu. DEAŞ’ın bölgeden çıkarıldığının açıklamasına rağmen, ABD’nin, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye mühimmat sevkiyatına devam etmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X