ABD’den YPG’ye yeni yardım

Gözlem noktası kararından sonra ABD’den YPG’ye yeni yardım.

ABD’den YPG’ye yeni yardım

150 TIR’a yüklenen zırhlı araç, tank, mühimmat ve akaryakıt tankerleri, Irak üzerinden Münbiç’te terör örgütü YPG’ye gönderildi.

ABD’nin, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle askeri malzeme desteği devam ediyor.

Önceki gece 150 TIR’dan oluşan konvoy Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu Suriye’nin Hseke kentine bağlı  Kamışlı kentinde görüntülendi.   Suriye’nin doğu yönünden terör örgütü PKK/PYD denetimindeki Kamışlı merkezine ilerleyen 150 araçlık konvoyda tankın yer aldığı çekiciler, çeşitli personel taşıyıcılar, zırhlı cip, mühimmat ve akaryakıt tankerleri olduğu görüldü.

DEAŞ PARAVANIYLA GÖNDERİLİYOR

Kaynaklar, bunların bir çoğunun DEAŞ’la çatışacağı bahanesiyle YPG/PKK’ya destek için gittiğini bildirdi.

ABD SEVKİYATLARI

ABD, daha önce de Irak’tan binlerce tır ve kamyonla getirdiği silah, araç ve mühimmatı terör örgütü YPG/PKK’ya teslim etmişti. ABD’nin ilk sevkiyatını, nisan 2016’da yaptığı öğrenilmişti.Mevcut durumda ABD, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgede 15 üs ve askeri noktaya sahip. ABD, Kamışlı ve Deyrizor’da toplam 3 üssün inşasını ise sürdürüyor. ABD, söz konusu noktalarda bulundurduğu özel birlikler ve ekipmanla YPG/PKK’ya DEAŞ karşıtı operasyonlarında destek verirken, Özgür Suriye Ordusu güçlerine karşı da onlara koruma sağlıyor.

SİLAH, MÜHİMMAT VE ZIRHLI ARAÇLAR

Terör örgütü YPG/PKK, ABD’den aldığı ağır silahlar, mayına dayanıklı muharip zırhlı araçlar, mühimmat, hafif silahlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırları, Suriye’nin kuzeyindeki 13 noktada depoluyor. Örgüt, üyelerine dağıtımı bu depolar üzerinden gerçekleştiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X