ABD’den Yunanistan hamlesi

Türkiye ile gerilim yaşayan ABD, Yunanistan’daki üsleri daha etkin kullanmak istediği bildirildi.

ABD’den Yunanistan hamlesi

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre ABD ordusu, Yunanistan ordusu ile ülkedeki hava ve deniz üslerini daha fazla kullanmayı da içeren görüşmelerde bulunuyor. ABD Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, geçen hafta ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Suriye ve Kuzey Afrika’daki operasyonlara coğrafi yakınlığına dikkat çekerek, ‘Ülkede çok önemli fırsatların olduğunu’ söyledi.

NATO ENDİŞELİ

Amerikalı yetkililere göre, ABD ve Yunanistan ikili ilişkilerinin zirvesinde ve NATO müttefikleri Türkiye ile ilgili endişeler yaşıyor. Coğrafi olarak ise, Yunanistan yıl boyunca uçuş eğitimi yapılabilmesi için ideal hava şartlarına sahip. WSJ haberinde, ABD’nin Yunanistan’daki üslerini kullanımı genişletmeye çoktan başladığını kaydetti. Yunanistan’ın Larissa Hava Üssü’nde silah taşımayan insansız hava aracı MQ-9 Reaper’ların bahar aylarında kullanıma başlandığı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X