AB’den İngiltere’ye ticaret uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nde, İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla (Brexit) ilgili müzakerelerdeki son durumu anlattı.

AB’den İngiltere’ye ticaret uyarısı

Brexit’in vatandaşlar, işletmeler ve istihdamla ilgili belirsizlik anlamı taşıdığını belirten Barnier, ekonomik ve sosyal aktörlerin bu belirsizliğe hazırlanmaları gerektiğini, İngiltere’nin 2019 Mart ayı sonunda AB için 3’üncü ülke konumuna geleceğini söyledi. İlişkilerin geleceği hakkında İngiliz hükümeti ve AB’nin kırmızı çizgilerini belirlediğini hatırlatan Barnier, Brexit’in İngiltere’nin AB ortak pazarından ve gümrük birliğinden ayrılması anlamı taşıdığını ifade etti. AB tarafının ortak pazarda insan, ürün, hizmet ve sermayenin serbest dolaşımını bölünemez olarak kabul ettiğine değinen Barnier, ortak pazarın yarım içerisinde yarım dışarısında olunamayacağını kaydetti. Ortak pazardan çıkılmasına rağmen bunun bütün faydalarından yararlanılabilmesinin kesinlikle mümkün olmadığını vurgulayan Barnier, ”Ortak pazardan çıktıktan sonra yapılacak gümrük birliği anlaşması ile sürtünmesiz ticaret mümkün değil. AB’den ayrılmanın sonuçları olacak. Bunu İngilizlere anlatmalıyız. Net olmamız gerekir. Bu, AB’nin değil İngiltere’nin yaptığı tercihin bir sonucudur. Brexit kararı cezalandırılmıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X