ABD’li Senatör McCain için cenaze töreni

ABD‘de yaşadığı rahatsızlık nedeniyle geçen hafta 81 yaşında hayatını kaybeden Arizona Senatörü John McCain için Washington’daki Ulusal Katedral’de cenaze töreni düzenlendi.

ABD’li Senatör McCain için cenaze töreni

Törende Amerikan siyasetinin üst düzey isimleri bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, eski senatör McCain’in vasiyeti üzerine cenazeye katılmadı. Ancak Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner törende yer alırken ABD yönetimi adına Başkan Yardımcısı Mike Pence konuşma yaptı.

Pence, McCain’in büyük bir vatansever olduğunu, her zaman ülkesinin çıkarlarını koruduğunu ve nesiller boyunca ‘ABD’nin en etkili siyasetçilerinden biri olarak’ hatırlanacağını ifade etti. Savunma Bakanı James Mattis ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da törene katılanlar arasındaydı.

Törende ABD’nin eski başkanları Barack Obama ve George W. Bush, McCain’in vasiyeti üzerine konuşma yaptı. Törende konuşan Obama “Bütün farklılıklarımıza rağmen, Amerika halkının kuşaklar boyu savaştığı ve kendini feda ettiği idealleri bağlılıkla paylaştık. George Bush ve beni buraya getirip kendi hakkında güzel şeyler söyleterek son gülen o oldu“ ifadelerini kullandı. 

Eski ABD Başkanı George W. Bush ise McCain’in boşluğunun doldurulamayacağını söyledi. 
Törende konuşan McCain’in kızı Meghan McCain ise ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyalarında kullandığı “Amerika’yı yeniden harika yapalım” sloganına atıfta bulunarak, “John McCain’in Amerikası asla yeniden harika yapılmaya ihtiyaç duymadı. Çünkü Amerika her zaman harikaydı” dedi.

McCain’in cenazesi halka açık programın tamamlanmasının ardından özel bir tören için Annapolis, Maryland’de bulunan ABD Deniz Akademisi Şapeli’ne götürüldü. McCain’in, buradaki törenin ardından askeri törenle toprağa verileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X