AB’ye eğitim ihracatı

Doğa Koleji, Avrupa Birliği CARMA projesinde Türk öğretmenleri tarafından hazırlanan CodeMath’i, AB ülkelerinin eğitimdeki karar alıcılarına tanıttı. CodeMath, ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi ile oyunlaştırma metodunu kullanarak matematik öğretiyor.

AB’ye eğitim ihracatı

Avrupa Birliği CARMA Projesi Brüksel Kraliyet Kütüphanesinde gerçekleşen final konferansında Doğa Koleji CodeMath’i tanıtarak ilgi odağı oldu.

Üç yıldır süren ve Brüksel’de gerçekleşen final konferansında Doğa Koleji, Belçika Avusturya, İspanya, Fransa, Portekiz ve İtalya’dan katılan eğitim alanındaki karar alıcılar ile buluştu. Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknoloji Direktörü Hakan İnanır, sundukları Codemath projesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kodlama eğitimi ile matematiği oyunlaştırarak CodeMath’i geliştirdiklerini belirten İnanır,  “Soyut kavramlardan oluşan matematiği, teknolojinin ABC’si olan kodlama adımlarıyla ve sevdirerek öğretiyoruz. Bu sayede Doğa Koleji olarak çocuklarımıza disiplinler arası etkileşim metodumuz sayesinde oyun oynarken hem matematik, hem de kodlama kazanımları ediniyorlar” dedi. Matematiği ve kodlamayı birer oyun haline getirip sevdirdiklerini anlatan İnanır, “AB’nin eğitim alanındaki karar vericilerine CodeMath’i deneyimlettik. Büyük bir beğeniyle karşıladıkları oyunlarımızın örneklerini göndermemizi istediler” dedi.

AB’nin eğitimde karar alıcı gruplarının ilgiyle izledikleri CodeMath ile Türkiye’nin eğitimde yeni bir ihracat kapısı aralayabileceğini anlatan İnanır, “Doğa Koleji’nin akademik birimi iki yıldan fazla bir zamandır bu proje üzerinde çalıştı. Yakaladığımız ilgi sayesinde Ülkemiz için bir ilk saylacak bu proje sayesinde eğitimde bir ihraç kalemi oluşturmayı başardık. Matematik branşı ile başladığımız yolculuğumuza diğer disiplinleri de ekleyerek devam edeceğiz” dedi.

Doğa Koleji AB Projeler Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan ise, AB ülkelerinin eğitim alanındaki karar alıcılarının davet edildiği CARMA Projesi Final Konferansında Türkiye’den katılan tek özel okulun Doğa Koleji olduğunu belirterek, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X