Açıkta kalan 2 bin 800 öğrenci İmam Hatip’e

Liseye geçişte Anadolu Liseleri’nde kontenjan kalmadığı için Bursa’da 2 bin 800 öğrencinin istemediği halde komisyon eliyle İmam Hatip Liseleri’ne yerleştirildiği ortaya çıktı.

Açıkta kalan 2 bin 800 öğrenci İmam Hatip’e

2018-2019 eğitim öğretim dönemi için ilk kez uygulanan liseye geçiş sistemi Bursa’da sancılı geçmiş, birçok öğrenci istediği okullara yerleşememişti. Şehirde İmam Hatip ve meslek liselerinin fazla, Anadolu Liseleri’nin az olmasından şikayetçi olduğunu pek çok kez dile getiren veli ve öğrenciler, anadolu liselerindeki kontenjanın artırılmasını istemişti. Gelen talepler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ele alınarak yapılan çalışmalarla bazı öğrencilerin Anadolu Liseleri’ne yerleştirilmesi sağlanmıştı. Ancak açıkta kalan öğrencilerin adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle ikametgah ettiği noktada sadece İmam Hatip Lisesi bulunduğu için istemedikleri halde bu liselere yerleştirildiği ortaya çıktı. 

5 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ TERCİHLERİNİN DIŞINDA…

Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul türlerine göre öğrenci sayılarını talep ettkilerini ancak Bakanlığa yönlendirildiklerini ifade ederek, “Yazının Bakanlığa havale edilmesi tavrı gösteriyor ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir takım verileri gizlemek zorunda hissediyor. Şayet İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa’da hangi okul türünde kaç öğrencinin olduğunu bilmiyorsa bu ekiple kentimizin biriken eğitim sorunlarının çözülmesi olanaksızdır. Ancak bu tavırla kamuoyundan nelerin gizlenmek istendiğini çok iyi biliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü talep ettiğimiz bilgileri vermeyerek 2018 yılında adrese dayalı kayıt döneminde tercih ettikleri okullara yerleşemeyen 5 bine yakın öğrenci olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmaktadır” dedi. 

İMAM HATİP KAPATİSELERİNDE ARTIŞ…

Rona, “Liseye yerleşmek için 5 kez tercih yapan öğrencilerden, tercihlerine yerleşemeyen 2 bin 800 öğrenciyi istemedikleri halde İmam Hatip Liselerine zorla yerleştirdikleri, bu yolla 4 bin 800 kontenjanı olan İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrenci sayılarını 5 bin 600’e çıkardıklarını gizlemeye çalışmaktadır. Bursa’da okul türlerini ve kontenjanlarını, öğrencilerin tercihleri yerine kendi siyasal anlayışlarına göre belirlediklerini gizlemeye çalışmaktadırlar.  Tüm bunlar gösteriyor ki Bursa’da eğitim planlaması öğrencilerimizin geleceğini kurmak yerine, Milli Eğitim Müdürlüğü bürokratlarının siyasi bekalarını kurtarmaya yönelik  yapılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X