Adalet şehitleri anısına Kestel’de hatıra ormanı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Kestel ilçesinde adalet şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Adalet şehitleri anısına Kestel’de hatıra ormanı

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, adalet şehitleri anısına Kestel ilçesi Aksu Mahallesi’nde oluşturulan hatıra ormanına törenle fidan dikildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, törende yaptığı konuşmada, Bursa’daki görevine başlayalı 8 ay olmasına karşın üçüncü ağaç dikme etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ağaçlandırma faaliyeti konusunda kendilerine bir hedef koyduklarını aktaran Kuş, “Yılda iki… Bahar ve iki sonbahar olmak üzere toplamda dört kez bu ağaç dikme programlarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Bu yıl üçüncü kez bu etkinliği gerçekleştirdik. İnşallah ekim ve kasım aylarında bu etkinliklerin dördüncüsünü de gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kuş, Türkiye genelinde en çok ağaç diken ikinci adliyenin Bursa Adliyesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Sadece Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olarak değil, bakanlık olarak da bu konuda çok ciddi çalışmalarımız ve gayretlerimiz var. Memleketin ağaçlandırılması çok önemli bir olay, memleketin zenginliğine büyük bir katkısı var. Ağaç dikmek, hadislere bile konu olmuş; Peygamberimiz, ‘Ölürken bile elinizde bir ağaç fidanı varsa dikmeden ölmeyin.’ diyor, bu derece önem veriyor. Dolayısıyla biz de fırsat buldukça memleketin hem güzelleşmesi, hem de ekonomisine katkı sağlaması açısından bu ağaçları dikelim istedik.”

Ağaç dikme töreninde Kestel İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından yapılan duayla bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ağaçlandırma programına, Bursa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, Kestel Kaymakamı İskender Yönden, Bursa Orman İşletme Müdürü Nacettin Doğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa Adliyesinde görev yapan hakim ve savcılar, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri ile kamu yararına çalışan yükümlüler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X