`Adalete güvenmiyorum`

Adapazarı`nda geçen yıl Şubat ayında go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı koparak ölen üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan`ın babası Süleyman Erdoğan, mahkemenin verdiği karara, “Sadece `Kızın suçlu` demedikleri kaldı”

`Adalete güvenmiyorum`
Adapazarı’nda 7 Şubat 2013 tarihinde, sözlüsü ve arkadaşlarıyla birlikte çevreyolundaki bir alışveriş merkezinin bahçesinde bulunan go-kart pistine gelen Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tugba Erdoğan, bindiği go-kart aracına atkısının sarılması nedeniyle başı koparak yaşamını yitirmişti. Pistin işletmecileri Yunus ve Ömer Malkoç kardeşlerin, taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istendi. go-kart pistinin yeterliliği konusunda belge istemediği gerekçesiyle Adapazarı Belediyesi de tali kusurlu bulundu.
 
Sakarya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen pazartesi görülen karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan pistin işletmecisi Yunus Malkoç ve kardeşi Ömer Malkoç, önce 3’er yıl hapis cezası aldı. İki sanığın cezasını daha sonra 2 yıl 6 aya düşüren mahkeme, kardeşlerin ekonomik durumunu göz önüne alarak hapis cezasını 24 ay taksitle ödemek kaydıyla 18 bin 200’er lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, davada yargılanan Adapazarı Belediyesi’nin 3 görevlisi hakkında ise beraat kararı verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X