Adıyaman Valisi’nden Samsat’taki depremle ilgili açıklama

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Samsat ilçesindeki 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili, “Depremden dolayı yaralımız yok, deprem paniğiyle kaçışırken ayağı takılan, düşen, kolunu çarpan 19 civarında vatandaşımız var.” dedi.

Adıyaman Valisi’nden Samsat’taki depremle ilgili açıklama

Kalkancı, Yavuzselim Mahallesi’nde yıkılan binadaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren kentin farklı noktalarında da sorun olabileceğini düşünerek güvenlik güçleriyle irtibatlı olarak çalışma başlatıldığını söyledi. 

Samsat ilçesinde geçen yıl da 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsatan Kalkancı, şöyle konuştu:

“Bundan dolayı takdir edersiniz ki bir mağduriyet oluşmuştu. 15 gün önce burada yeni deprem konutlarının temellerini atmıştık. Son meydana gelen depremde gördüğüm kadarıyla daha önce az hasarlı, hatta hasarlı olmayan binalarda ciddi sıkıntı meydana gelmiş. Hiçbir mağduriyet oluşmaması için devlet olarak her türlü tedbiri alacağız. Samsat’ta maddi mağduriyetlerin olduğu anlaşılıyor. Bunları da en kısa sürede atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bulunduğumuz yerde bir vatandaşımızın 120 civarındaki küçükbaş hayvanı göçük altında kalmış. Bunlardan 7-8 tanesi canlı olarak kurtarıldı, Diğerlerini de kurtarabilir miyiz diye çalışıyoruz. Fazla bir mağduriyetimiz de yok. Can kaybımızın olmaması tesellimiz. Depreme karşı her türle tedbiri alıp dayanaklı konutlar yaparak bundan sonra depremi gündemimizden çıkaracağız.”

Kalkancı, yaralı sayısıyla ilgili bir soru üzerine de “Depremden dolayı yaralımız yok, deprem paniğiyle kaçışırken ayağı takılan, düşen, kolunu çarpan 19 civarında vatandaşımız var. Bulunduğumuz bölgedeki 1 vatandaşımızın üzerine de duvar devrilmiş, Kendisi hastanede ve şükürler olsun hayati tehlikesi görünmüyor. İnşallah en kısa sürede aramıza katılacaklar.” diye konuştu.

Zarar gören yapıların hasarlarını karşılamak için çalışmaların yürütüleceğini belirten Kalkancı, şu anda yapacakları ilk işin evi oturulamayacak durumdakilere çadır ulaştırmak olduğunu söyledi.

Kalkancı, ilçede bugün eğitime ara verileceğini anımsatarak, artçı sarsıntıların durumuna göre ilerleyen günlerde de eğitime ara verilip verilmemesiyle ilgili karar alınacağını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X