Afganistan’da NATO’nun yeni komutanı görevde

Afganistan’daki NATO birliklerinin yeni komutanı Austin Scott Miller ülkedeki görevine başlarken, teröre karşı Afganistan’ın yanında olacakları mesajı verdi.

Afganistan’da NATO’nun yeni komutanı görevde

Başkent Kabil’deki NATO birlikleri merkezinde düzenlenen törende konuşan Miller, terör örgütlerinin Afganistan’da yuvalanmak istediğini ve yabancı güçlerin Afgan ortaklarıyla beraber buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Afganistan’da istikrarın sağlanması için terör örgütlerine baskı uygulamaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Miller, ”Biz bu konuda Afgan ortaklarımızın yanında olacağız” dedi.

NATO birliklerinin eski komutanı General John Nicholson da Afganistan’da savaşın sona erme zamanı geldiğini, artık bir kısım Taliban’ın da barış istediğini kaydetti. Taliban ile barış görüşmelerine başlama vaktinin her zamankinden daha fazla yaklaştığını dile getiren Nicholson, NATO üyesi ülkelerin de Afgan hükümetinin bu konudaki adımlarını desteklediğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X