Afişteki hatayı affetmedi

19 Mayıs afişiyle ilgili konuşan Başkan Alinur Aktaş, “Bu, tamamen İstanbul seçimlerinin devam ettiği süreçte sanki buradan bir şey nemalanmak adına sosyal medyada şahsıma yüklenilmeye çalışılmasıdır. Hatayı yapan arkadaşı işten çıkardım” dedi.

Afişteki hatayı affetmedi

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumunda, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve sosyal medyada tepki gören 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı afişi gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Konuşmuyorsam, susuyorsam söylemeyecek şeyim olmadığından değil. Ben bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı’yım sükunetle yaklaşıyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 97. yıl mesajında ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak yazmış. Aynı şekilde Nilüfer Belediyesi Balıkesir’de bir organizasyonda sporcularımız başarı almış. Burada 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak açıklama yapılıyor. Ben ne kastedildiğini bildiğim için bir şey demiyorum” diye konuştu.

“ATATÜRK PROBLEMİM YOK”

Yapılan çalışmadan bilgisi olmadığını kaydeden Aktaş, “Benim dedem- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le Yemen’de 2 yıl boyunca aynı cephede bulunmuş. Beni tanıyan insanlar iyi bilirler dedem anlatırdı ‘asker yemek yemeden o asla yemek yemezmiş’. Bunu uzunca anlatan bir adamım. Böyle bir takıntım olmadığı halde sosyal medyada dolaştı. Bunu yapan arkadaşı da işten çıkardım. 3 taslak hazırlamış, iki taslakta ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’, bir taslakta ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ yazıyor. O da sırf kalıbı uydurabilmek adına böyle bir şey yapmış. Bu tamamen bana ve partime bu manada atıfta bulunarak İstanbul seçimlerinin devam ettiği bu süreçte sanki buradan bir şey nemalanmak adına sosyal medyada şahsıma yüklenilmeye çalışılmasıdır. Ne şahsımın, ne partimin, ne de meclis üyesi arkadaşlarımın asla böyle bir önyargısı söz konusu değildir. Şahsımla ilgili bir önyargı olduğu için Türkiye’ye afişe etme durumu var. Ben Allah’a havale ediyorum. Benim ne Atatürk ne de heykel problemim var. Bu bayramla ilgili genel anlamda halk arasında ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak ifade edildiği için tamamen kamu boyutunda yapılmış bir şey. Konuyu öğrenir öğrenmez düzelttirilmesi için hemen talimat verdik” dedi. 

YENİ DAİRE BAŞKANLARI TANITILDI

Öte yandan Başkan Aktaş, Genel Sekreter Yardımcılığı makamını kaldırdıklarını ve Güçlü Daire Başkanlığı modeliyle devam edeceklerini hatırlatarak, yeni atamalarla görev alan 18 daire başkanının 16’sını meclise takdim etti. Buna göre; Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Aka’nın ‘Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı’ görevine, Gazali Şen’in ‘ulaşım Dairesi Başkanı’ görevine ve Murat uşun’un da ‘Yerel ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı’ görevine ataması yapıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Numan Şeker’in görevi, ‘İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı’ olarak değiştirilirken, ulaşım Dairesi Başkanı Hakan Bebek’in yeni görevi, yeni oluşturulan ‘Park Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanı’ olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X