Afrin’de şehitlerin cenazesini kaçıran hain yakalandı

İçişleri Bakanlığı: “Afrin’de şehitlerin cenazesini kaçıran PKK’lı terörist Duzyer Kurdi, Suriye’de jandarmanın takibi sonucu yakalandı.”

Afrin’de şehitlerin cenazesini kaçıran hain yakalandı

Afrin’de, şehitlerin cenazesini kaçıran terörist, jandarmanın ekipleri tarafından Suriye’de yakalandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,

”23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin, Racu  Ömeruşağı köyü kuzeyinde bulunan Dizör Tepe’de PYD/YPG Terör Örgütü ile meydana gelen silahlı çatışmada P. Ütğm. Oğuz Kaan Usta ve P. Uzm.Çvş. Mehmet Muratdağı şehit olmuş, şehitlerin cenazeleri teröristler tarafından bir traktör römorkuna konularak kaçırılmış, kaçırılma görüntüleri de terör örgütüne ait kanallarda yayınlanmıştı.” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan bakanlık tarafından, jandarma tarafından oluşturulan özel ekibin başlattığı soruşturma kapsamında Afrin/ Racu Bölgesinde bu olaya karıştığı tespit edilen toplam 11 terörist de yakalandığı belirtildi.

Teröristlerden alınan ifadeler doğrultusunda şehit cenazelerini traktör römorkunda taşıyan teröristin, PKK/KCK- PYD/YPG’nin Afrin- Racu sözde sorumlusu Zeynel kod adlı teröristin yanında bulunan Duzyer Kurdi olduğu tespit edildi.

Söz konusu terörist Duzyer Kurdi, Suriye’nin Mamaluşağı köyünde yakalandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X