AFS’liler buluşuyor

Türk Kültür Vakfı gönüllüleri 19 Ekim Cumartesi günü eşsiz deneyimlerini paylaşmak ve genç nesillere dünyanın kapısını aralamak için bir araya geliyor.

AFS’liler buluşuyor

Ülkemizde 1952 yılından bu yana yabancı ülkelerle öğrenci değişim programları uygulayarak barış ve kültürler arası hoşgörüye hizmet eden Türk Kültür Vakfı gönüllüleri 19 Ekim Cumartesi günü eşsiz deneyimlerini paylaşmak ve genç nesillere dünyanın kapısını aralamak için bir araya geliyorlar.

1960’lı  yıllarda Bursa’dan ilk öğrenciler olarak programa katılan Haluk ŞAHİN ve Türkan UĞURALP’in çabalarıyla bu güne kadar  yüzlerce öğrenci yabancı ülkelerde bir yıl öğrenim görüp tekrar ülkesine dönerek kültürel hoşgörü ve anlayışı temsil etmişlerdir.

Unutulmaz anılar ve dostluklarla geçen bir yıl çoğu öğrencinin hayatlarında dönüm noktası olmuştur. Bu ruhla Bursa’da ki gönüllülerin sayısı yüzleri geçmiş, AFS öğrenci değişim programlarını yaşayanlar arasında küresel birey olmaktan kaynaklanan doğal bir arkadaşlık, kardeşlik bağı hayat bulmuştur. Programın Bursa ayağı yıllar içinde çemberini genişletmiş ve Türkan UĞURALP’e, İlhami ÖZTÜRK, İbtihal ODMAN, Aydın YAKUPOĞLU, Benan ÜNAL, Füsun KALKAN gibi birçok isim eklenmiştir. AFS Bursa gönüllü grubu her ay bir araya gelerek yurt dışından yeni dönen  gençlerin anılarını keyifle dinleyip dünya kültürler arası değişime, barış ve anlayışına yaptıkları katkının tadını çıkarmaktadır.

Bu Cumartesi günü yapılacak olan kahvaltılı toplantıda okul yöneticilerine ve öğrencilere AFS öğrenci değişim programının amacı anlatılacak ve gönüllülerin deneyimi paylaşılacaktır. Çok öğretici ve neşeli geçeceği tahmin edilen etkinliğe katılımın yüksek olması beklenmektedir.

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan Türk Kültür Vakfı bizim gibi gönüllüleriyle ülkemizin dünyaya en iyi şekilde tanıtımını gaye edinmiştir ve bunun için en etkili yolun insana dokunmaktan geçtiğine inanmaktadır. Bu vesile ile AFS/TKV ile bağları kopmuş, geçmiş yıllarda yurtdışında AFS eğitim yılını tamamlamış arkadaşlarımızı Cumartesi günü saat 10.00-12.00 arası Almira Hotel’de gerçekleşecek etkinliğimize bekleriz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X