Aidatsız kart cezası artırıldı

Tüketici Kanunu’na aykırılıklarda ödenecek para cezalarının artırılmasıyla aidatsız (yalın) kredi kartı çıkarmayan bankalara verilecek ceza 6 milyon 908 bin 644 liraya yükseltildi.

Aidatsız kart cezası artırıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanacak idari para cezalarının yeniden değerlenme oranında yükseldiğini ve 1 Ocak’tan itibaren yüzde 14,47 artırılarak uygulanmaya başladığını söyledi. Tüketici Hakem Heyetlerinin bağlayıcı karar üst sınırlarının değiştiğini dile getiren yılmaz, ilçe hakem heyetlerine başvuru üst sınırının 4 bin 570 lira, il hakem heyetlerine başvuruda ise 6 bin 860 lira olarak belirlendiğini belirtti. Yılmaz, tüketicinin talebine rağmen aidatsız kredi kartı vermeyen bankalara yapılan bir aylık uyarıdan sonra durumun devam etmesi halinde 6 milyon 908 bin 644 lira ceza verileceğini de kaydetti. Aldatıcı ticari reklam ve ilanlara da değinen Yılmaz, şunları kaydetti: ”Bu tür reklam ve ilanlar yerel düzeyde yayın yapan kanal aracılığıyla yapılmışsa 13 bin 816 lira, ülke genelinde yayın yapan televizyonlar aracılığıyla yapılmışsa 276 bin 345 bin lira ceza ödeyecek. Bu olay süreli yayın aracılığıyla gerçekleşmiş ise yerelde 6 bin 907 lira genelde ise 138 bin 172 lira cezası var”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X