AK Parti’de 4 isme ihraç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Taşan ile partinin kurucu üyesi Yaşar Yakış’ın, AK Parti’den ihracına karar ver

AK Parti’de 4 isme ihraç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ile AK Parti’nin kurucu üyesi Yaşar Yakış’ın, 22 Mart 2016 tarihli Merkez Disiplin Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda AK Parti’den ihracına karar verildiğini bildirdi.

 

Çelik, ihraçlara ilişkin gerekçeli kararın 28 Mart 2016 tarihinde ilgililere gönderileceğini söyledi. 

 

“Yan yana anılmak dahi söz konusu olamaz”

 

Ömer Çelik, iş adamı Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasına ilişkin,”İbretle izlediğim şudur, ABD’deki bir tasarruf üzerinden Türkiye’nin iç siyasetinin nasıl dizayn edilebileceğine, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bazı arkadaşlarımıza karşı nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var. Bunun dünden itibaren Türkiye’de haber, yorum yapılma biçimlerine baktığınızda, oradaki açıklamalarla, oradaki bir savcının bir tasarrufu olarak değerlendirilmesi gereken bir olay, Türkiye’nin neredeyse iç siyasetini, Türkiye’nin içindeki bazı olayları dizayn edecek bir tasarrufmuş gibi, hatta aynı kişiler Türkiye, İran, ABD ilişkilerini şekillendirecek bir uluslararası ilişkiler teorisi bile buradan üretmeye kalktılar.” dedi.

 

Çelik “Bu olaylarla Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın ya da AK Parti’nin herhangi bir şekilde yan yana anılması dahi söz konusu olamaz.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X