AK Parti’den Abdullah Gül’e yanıt

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ünal gelen bir soru üzerine eski Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklamaları hakkında “Dostlarımızın bizimle medya üzerinden konuşması doğru değil” ifadesini kullandı.

AK Parti’den Abdullah Gül’e yanıt

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. 

Ünal “AK Partililer medya üzerinden konuşmaz. Bu meseleyi biz istişare ederiz. Cumhurbaşkanımızın üzüldüm ifadesinin nedeni de budur. Eksik gördüğü bir şey varsa sayın cumhurbaşkanımızla istişare edebilecekken medya üzerinden konuşuyor olması üzücüdür” ifadelerini kullandı. 

11’inci Cumhurbaşkanı Gül, sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamaya yönelik eleştiriler için “Durumdan vazife çıkaracaklar hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilir. Ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçelebilir diye düşündüm. Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok” demişti. 

TARTIŞMA YARATAN DÜZENLEME

Son KHK’da yer alan sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme tartışmalara yol açmıştı.

Muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkilere karşı hükümet düzenlemenin darbe girişiminin yaşandığı 15-16 Temmuz günlerini kapsadığını savunmuştu.

CHP, söz konusu KHK’yı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X