AK Parti’den açıklama: Yoklama kaçakları ve bakayalara bedelli yok

Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muş, kalıcı hale getirilen bedelli askerlikten yoklama kaçakları ve bakayaların faydalanamayacağını söyledi.

AK Parti’den açıklama: Yoklama kaçakları ve bakayalara bedelli yok

Askerlik sistemi değişiyor. Konuyla ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklif olduğu gibi yasalaşırsa askerlik herkes için 12 aydan 6 aya indirilecek. 6 ayı tamamlayarak terhis olma hakkı elde eden askere (isteğe bağlı olarak) 6 ay daha devam etmesi durumunda  2 bin lira aylık ödenecek.

Yeni sistem yasalaştığında, 6 ay askerlik yapmış olanlar terhis olabilecek.

Teklif 1 aylık bedelli askerliğin ise kalıcı hale getirilmesini öngörüyor. 30 bin lira olarak belirlenen ücret ise peşin alınacak.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

Teklifle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifinin, Meclisin uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini bildirdi. Muş teklife ilişkin şu bilgileri verdi:

“Meslek Yüksek Okulları mezunları da yedek subay olarak görev yapabilecek. Görevlerinin sonunda talep halinde yedek subaylıktan astsubaylığa geçebilecekler. Subaylığa geçmeleri için önlerinde engel olmayacak. Bedelli askerlik kalıcı olacak. Bedeli yatıranlar bir aylık sürede askerlik görevini yapmış olacak. Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar bedelliden faydalanamayacak. Kanun yürürlüğe girmeden yoklama kaçağı ya da bakaya olanlar bir seferliğine bedelliden faydalanabilecekler. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ayı dolduran terhis olabilecek. 6 ay daha görev yapma imkanları var. Kendilerine ücret ödenecektir. Komisyon 48 saati beklemeden toplanabilir. Bedelli askerlikte yaş sınırı kalkacak.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X