AK Partili adayların hedefi Ankara’daki İnegöllü’ye ulaşmak

AK Parti, Bursa İl Yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki değişimlerin ardından şimdi de ilçelerdeki yönetim değişikliklerine odaklandı. Bunun için temayül yoklamaları yapıldı yeni yönetici adaylarının isimleri ortaya çıktı.

AK Partili adayların hedefi Ankara’daki İnegöllü’ye ulaşmak

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a göre, şimdi bu adayların çoğu lobi faaliyetleri için Ankara’da. Ve Yılmaz’ın bugünkü köşe yazısından öğrendiğimize göre adayların Ankara’da çaldıkları ilk kapının ardında yine bir İnegöllü siyasetçi oturuyor.

Temayül bitti, AK Parti adayları kulis için Genel Merkez’i kuşattı

Siyaseten hiç de kolay değil… AK Parti’de kendilerine devam etmeyecekleritebliğ edilen11 ilçe başkanı kongrede aday olmayacaklarını açıkladılar.

Devam edecek 6 ilçenin kongre tarihleri belirlenirken, kongrede yeni başkanseçecek ilçelerde de teşkilatın görüşünü almak için temayül yapıldı.

Aslında…

AK Parti için temayül alışık olunan bir yöntem. Milletvekili ya da belediye başkanlığı adaylıklarında sonucuna uyulmasa bile daima temayül yoklamasıyapıldı ve partililer her seferinde büyük coşkuyla oy kullandılar.

Ne var ki…

İlçe başkanlıkları için yapılan temayül daha öncekilerden biraz farklı oldu.

Çünkü…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın bu sütunlardan “temayül adaylık sistemi değil” demesine karşın, aday olduğunu söyleyip edip adının yazılmasını isteyenlerin çokluğu dikkat çekti.

Adeta aday izdihamı yaşandı.

Örneğin…

Merkezdeki büyük ilçelerden Osmangazi’de aday sayısı 30’a ulaştı. Yıldırım 20 adayı buldu. Nilüfer bile 10’u aştı. Aynı durum dış ilçeler için de geçerli.

İşte…

Temayül sandığı başında yaşanan aday izdihamı şimdi Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne taşınmış durumda.

Bursa’dan giden onlarca aday kulis için Genel Merkez’de kapı kapı çalışıyorlar. Kimi bir Genel Başkan Yardımcısı’na ulaşıp icazeti almaya, kimi etkili konumlara mesaj ulaştırmaya çabalıyor.

Fakat…

►Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X