Akılcı antibiyotik kullanımına ‘davet’ 

Sağlık Bakanlığınca, bilinçsiz antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Medya Kampanyası’ başlatılacak.

Akılcı antibiyotik kullanımına ‘davet’ 

Kampanya kapsamında kamu spotları ve görseller hazırlanacak, vatandaşların rahatça görebileceği hastane, eczane gibi sağlık kuruluşlarına afişler asılacak, el ilanları dağıtılacak. Sağlık Bakanlığının iletişim hatlarını arayalara, konuyla ilgili bilgi içeren anons aktarılacak.

Gereksiz kullanıldığında ya da doktor tarafından önerilen doz ve süreye uyulmadığında hastalıklar üzerinde etki göstermeyen, dirence neden olan antibiyotik kullanım sıklığının azaltılması için Türkiye’de başlatılan çalışmalar sürüyor.

FARKINDALIK ARTTI…

Bakanlık verilerine göre, antibiyotik kullanım sıklığı yüksek olan Türkiye’de farkındalığın artırılmasıyla kullanım oranlarında azalma görülmeye başlandı. Özellikle son 5 yılda farkındalık açısından ciddi aşamalar kaydedildi.
Türkiye’de kullanılan antibiyotik sayısı 2011’de 218 milyon kutuyken, 2016’da bu 23 milyon kutu azalarak 195 milyona indi.

2011’de ilaç için verilen her 100 liranın 11 lirası antibiyotiğe harcanırken, 2016’da 6 lirası antibiyotiklere ayrıldı. 2011’de her 100 reçetenin 35’inde antibiyotik varken, 2016’da 100 reçetenin 29’unda antibiyotik yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X