Akkuyu Nükleer’de önemli gelişme

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’nin ilk reaktörünün temel plakasının beton dökme çalışmaları tamamlandı.

Akkuyu Nükleer’de önemli gelişme

Akkuyu NGS’yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından yapılan açıklamada, ilk reaktörün temel plakasının beton dökme çalışmalarının 8 Mart’ta tamamlandığı bildirildi. Söz konusu işlemin Akkuyu NGS’nin inşaat sahasında bu yıl gerçekleşen en önemli gelişmelerden biri olduğu, plaka yapımında 17 bin metreküpten fazla beton kullanıldığı belirtildi.

İlk reaktörün yardımcı reaktör binası ve yedek kontrol noktası binasının beton temelleri çalışmalarının da sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, bir sonraki aşamada reaktör binasının iç ve dış duvarlarının tamamlanacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, santral sahası inşaatının yaklaşık yüzde 70’inin tamamlandığı, geri kalan kısmın da bu yılın sonuna kadar bitirileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X