Akşener: CHP’nin adayı ikinci tura kalırsa…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bir kere daha huzurunuzda ilan ediyorum. Diyelim ki CHP’nin adayı ikinci tura kaldı, şüphesiz her türlü gücümüzle destekleyeceğiz.” dedi.

Akşener: CHP’nin adayı ikinci tura kalırsa…

Ankara’da bir otelde düzenlenen programa katılan Akşener, kadın muhtarlarla bir araya geldi.
Erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, “Erken seçime karar verilmesine itirazımız yok. Bu kararı kendileri verdi. Erken seçim muhteremler için vatan hainliği ile eşti. Bir sabah uyandık Sayın Bahçeli esmiş ve ertesi gün görüşme, öğleden sonra seçim açıklaması. Sonra dümen döndürüldü. İYİ Parti’nin seçime girip girmeyeceği konusunda insanlar birbirine düşmüş. 5 evet, 5 hayır, üyenin biri yok. Burada huzurunuzda CHP Genel Başkanı’na, partimizin grup kurmasına vesile olan demokrasi kahramanı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimize yapılan haksızlığı misliyle sahiplerine iade ediyorum” dedi.

‘CHP’NİN ADAYI İKİNCİ TURA KALIRSA TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLEYECEĞİZ’

Vatandaşlara güvenerek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyen Akşener, CHP’den İYİ Parti’ye geçen vekillerle ilgili şunları söyledi:

“Sadece İYİ Parti’nin seçime katılabilmesi için bir fedakarlık var ortada. O insanları istismar etmeyi istemiyorum. Dolayısıyla şimdi cumhurbaşkanlığı adaylığı var. Ben adayım, diğer partiler aday çıkarabilecek gibi görünüyor. Partiyi kurmadan ilan etmiştim. Bir kere daha huzurunuzda ilan ediyorum. Diyelim ki CHP’nin adayı ikinci tura kaldı, şüphesiz her türlü gücümüzle destekleyeceğiz.”

Son günlerde Abdullah Gül’ün çatı aday olmasına ilişkin bir baskı oluşturulduğunu belirten Akşener, “Ben Sayın Gül’ün adaylığından büyük mutluluk duyarım. Sayın Gül aday olduğu takdirde gerçekten çok sevinirim, başarılar dilerim. Ama bir yıl evvel yola çıkmış ve her gittiği yerde adaylığını 100 bin imza üzerinden ilan etmiş bir kadın olarak benim bu adaylığımı geriye almam mümkün değil” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X