Akşener: Şeker fabrikaları satışlarını iptal edeceğim

İYİ Parti lideri Akşener seçildiğinde şeker fabrikalarına ilişkin özelleştirmeleri iptal edeceğini söyledi.

Akşener: Şeker fabrikaları satışlarını iptal edeceğim

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Konya’da miting yaptı.

Akşener, “450 milyar dolar borç, 70 milyar dolar özelleştirme, 2 triyon dolar vergi. Siz bu parayı ne yaptınız” şeklinde konuştu.

Akşener seçildiği takdirde ilk fırsatta şeker fabrikalarına ilişkin özelleştirme ihalelerini iptal edeceğini ifade etti. 

Akşener’in konuşmasından satır başları;

Dolar gidiyor. Demek ki bunların parası dolarda ki hepsi elini ovuşturuyor. Sonra dönüp diyorlar ki bizim dolarla işimiz yok. Nasıl olmasın, her şey zamlanırsa nasıl dolarla işimiz yok bizim. Yandaş zengin ederken, Türkiye ekonomisinin içine tükürdünüz. 

24 Haziran’da herşey düzelecekmiş. Şimdi niye düzeltmiyorsun. 16 yıldır hep mağdur. Hukuk vatandaş içindir adalet vatandaş içindir ama adaleti eğer tesis etmezseniz o ülke çürür, millet zora düşer yatırım kalkar. Herkes kendi adaletini kendi oluşturmaya çalışır. Ekonominin merkezinde adalet ve güven vardır. 

Konya’da organize sanayide 935 işçinin çıkarıldığını duydum. Şeker fabrikalarını sattılar. 14 şeker arazisini satışa çıkardılar kupon arazisi için. Buradan satın alanları uyarıyorum. Allah nasip ederse 25’inde bu satışları iptal edeceğim. Dediler ki zarar ediyor. Sarayın 13 günlük masrafı bütün şeker fabrikalarının bir yıllık zararına eşit.  

Ne kadar FETO’cu varsa üst makamlara getirdiler sonra da 15 Temmuz oldu. Bu asil millet bunların rezil rüsva ettikleri milleti sokaklardan toplayıp getirdi. Hepsi saklandı ama bu asil millet devleti sokaktan topladı getirdi, şehadet şerbeti beri içme pahasına.

İsraille ticari hacmimiz one minute’den beri beş kat artmış. Sen mağdur oluyorsun sen kazanıryorsun. Nasıl oluyor da bunların bedelini bu millet ödüyor. 

Türkiye ekonomisinin güvene ihtiyacı var, ciddiyete, ehil kadrolara ihtiyacı var. Konya beş yılda 800 milyon dolarlık buğday ithal etmiş. Peki noldu çiftçi toprağa küstü. Çiftçiden dosya parası alınmayacak. 

Gençlere vatandaşlık maaşı bağlanacak çünkü gençlere iş bulmak devletin borcudur. 

Türkiye’nin kaynakları yeterlidir. Yeter ki Türkiye’de yolsuzluğu, rüşveti ve adam kayırmayı ortadan kaldıralım. Bir adamın gönlünü hoş tutmak için Türkiye feda ediliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X