Aktaş: 15 Temmuz’u unutturmayacağız

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışını yapan Başkan Aktaş, 15 Temmuz gecesi Demokrasi Meydanı’nda tutulacak nöbete tüm Bursalıları davet etti.

Aktaş: 15 Temmuz’u unutturmayacağız

DERYA DEMİR

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Açık Hava Sanat Galerisi’nde kurulan 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Fotoğraf sergisinin 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları taze tutma noktasında önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, 5 gün boyunca sergi, film gösterimleri, ziyaret gibi çeşitli programlar yapılacağını söyledi.  
 
“MİLLETİMİZ BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKTI”

Türkiye’nin bundan 2 yıl önce ciddi bir problem atlattığını belirten Aktaş, darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik güçleri ve halkın basireti ile atlatıldığını ifade etti. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde de sıkıntıların yaşandığını dile getiren Aktaş, “Cumhurbaşkanımızın basireti ve feraseti ile tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek millet çatısı altında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye bu önemli sorunu hep birlikte atlattı.  Ancak 251 vatan evladı şehit oldu. Birileri hain emellerine ulaşmak amacıyla bu ülkenin huzur ve istikrarına farklı açılardan kuşatmalar yaparak darbe yapmaya çalışmışlardı. Ama bu milletin evlatları bu ülkeye sahip çıktı” diye konuştu.
 
5 GÜN BOYUNCA ETKİNLİK 

15 Temmuz’un sıradan bir olay olmadığını ve  amaçlarının o gece yaşananları unutturmamak olduğunu kaydeden Aktaş, “Bu noktada birçok program düzenledik. Etkinlikler kapsamında Beşevler Parkı, Hüdavendigar Kent Parkı, Kent Meydanı ve Gemlik’te de sergiler açılacak. Fevzi Çakmak Caddesi’nde, Basın İlan Kurumu işbirliği ile hazırladığımız açık hava sergisinde yerel ve ulusal gazetelerin manşetleri sergilenecek. Perşembe ve cuma günü Atıcılar Spor Kompleksi’nde okçuluk müsabakaları yapılacak. Cuma günü 15 Temmuz Şehitleri anısına Ürünlü Kamp Alanı’nda fidan dikimi yapılacak. 14 Temmuz Cumartesi günü Merinos’ta, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri onuruna yemek vereceğiz” dedi.

15 TEMMUZ GECESİ BURSA NÖBETTE 

15 Temmuz pazar günü yapılacak olan etkinlikler hakkında da bilgi veren Aktaş, “15 Temmuz Pazar günü de lisanslı dağcılara yönelik ‘Demokrasi Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı’, satranç turnuvası, yüzme müsabakaları ve Uludağ Zirve Tırmanışı gerçekleştirilecek. Hamitler ve Pınarbaşı şehitlikleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Öğle namazını müteakip Ulucami’de mevlit ve hatim gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Pazar günü Heykel Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na, ‘Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliklerde Kur’an tilaveti, belgesel gösterimi, Mehteran Takımı ile gazeteci ve yazarların 15 Temmuz konuşmalarını takip edeceğiz. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece meydanda olacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X