Aktaş: Birlikte güzel işler yapacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Heyecanlıyız ve gayretliyiz. İmkanlarımız ölçüsünde acil olan işlerden başlayarak devraldığımız çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için gayret göstereceğiz” dedi.

Aktaş: Birlikte güzel işler yapacağız

AYHAN FİDAN

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her iki ilçede devam eden ve 2018 yılında yapılması planlanan yatırımları masaya yatırdı. Avrupa Yatırım Bankası’nın 150 milyon Euro’luk kredisinin onaylandığını belirten Aktaş, her iki ilçede de altyapının yenileneceğini bildirdi. Aktaş, “Talepler çok, kaynaklar sınırlı. Bunun için projelerde aciliyete önem vereceğiz. Yapacağımız iş 1 kişiyi mi, 10 kişiyi mi, bir mahalleyi mi yoksa ilçeyi mi ilgilendiriyor, buna göre hareket edeceğiz” dedi.

Ocak ayı içinde sözleşmesi imzalanacak 150 milyon Euro’luk Avrupa Yatırım Bankası kredisi ile Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları sil baştan yenilecek.

ALTYAPI SİLBAŞTAN…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilk durağı Mustafakemalpaşa oldu. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından karşılanan Aktaş, meclis salonundaki toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Aktaş, imkanlar dahilinde ilçede yaşam kalitesini daha da yükseğe çıkarmak için gereken tüm çalışmaların yapılacağını söyledi. Bütçe gerçekliğini de düşünerek, başlanmış projelerin tamamlanacağını, bazı projelerde ise revizyona gidileceğini kaydeden Aktaş, “Bu arada Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerimizin altyapısı için büyük önem taşıyan Avrupa Yatırım Bankası kredisi onaylandı. Plan dahilinde, sosyal yaşamı olumsuz etkilemeden çalışmaları bir an önce başlatacağız. Mustafakemalpaşa ilçemizin 40 yıldır beklediği altyapı sorunu böylelikle çözüme kavuşmuş olacak” diye konuştu. 

“HEYECANLIYIZ VE GAYRETLİYİZ”…

Mustafakemalpaşa’nın ardından Karacabey’e geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile biraraya geldi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey projeleri ele alındı. Mustafakemalpaşa’da olduğu gibi Karacabey’de de altyapı çalışmalarına kısa sürede başlanacağını ve kesinlikle ilçedeki sosyal yaşamın olumsuz etkilenmeyeceğini ifade eden Aktaş, “Heyecanlıyız ve gayretliyiz. İmkanlarımız ölçüsünde acil olan işlerden başlayarak devraldığımız çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için gayret göstereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

TURİZM ŞEHRİ OLMAYA ADAY…

Karacabey’in sanayi boyutunun da bulunduğunu ancak ilçenin aynı zamanda iyi bir tarım şehri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Karacabey aslında iyi bir turizm şehri olmaya da aday. Bununla ilgili çalışmalarımız var. İlçelerimizde hep beraber güzel işler yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

‘HİZMET GÖTÜRME GAYRETİNDEYİZ’…

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa’da 131 mahalle bulunduğunu ve tüm mahallelere hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. Kurtulan, “Önemli projeleri gerçekleştirmek ve problemleri çözmek zorundayız. Ben hem ziyaretleri hem de bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra verecekleri destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YAŞAM KALİTESİ ARTACAK…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın üç dönem ilçe belediye başkanlığı yapmış olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Aktaş’ın, ilçe belediyelerinin yaşadığı sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Özkan, “Başkanımızın heyecanı ve vizyonu ile bu süreci çok iyi götüreceğine inanıyorum. Hem Büyükşehir Belediyemizin hem de bizim yapacağımız çalışmalarla yaşam kalitesinin her gün arttığını birlikte göreceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X