Aktaş mesaiye metroda başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günlük mesaisine metroda başladı.

Aktaş mesaiye metroda başladı

Görevi devraldığı andan itibaren yoğun bir brifing maratonu başlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taraftan birim sorumlularıyla görüşürken, diğer taraftan da doğrudan vatandaşlarla bir araya gelip meseleleri ilk ağızdan dinliyor.

Bursa’nın öncelikli meselesini ulaşım olarak belirleyen ve bu konuda projeler geliştiren Başkan Aktaş, toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıları bizzat yerinde görmek için günlük mesaisine metroda başladı.

İnegöl’den gelirken Kestel istasyonundan metroya binen Başkan Aktaş, ayakta yolculuk yaparak vatandaşların sıkıntısını dinledi. Metronun en yoğun olduğu sabah saatlerinde yolculuk yapan Başkan Aktaş, her alanda vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri dinledi.

Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımızla hem beraber yolculuk yaptık. Onların şikayet ve isteklerini dinledik. Aslında bunların hepsi bilinen şeyler ama bizatihi yerinde görerek empati yapmanın ve bu konuda kararlar almanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Konuştuğumuz hemşerilerimiz içerisinde öğrenci, emekli, hanımlar, beyler, çalışanlar vardı. İfade etkileri şu; özellikle sabah ve akşam pik saatlerde çok ciddi sıkıntı olduğunu, yoğunluk olduğunu, beraberinde ücretlendirmeyle alakalı farklı fiyat tarifeleri geliştirilebileceğini ifade ettiler. Burada yapılacak ufak tefek okunuşların bile ciddi etki edeceğini düşünüyorum. Öncelikle beklenti kalitenin yükseltilmesi. Dönem dönem araçların arıza yaptığı yönünde şikayetler de söz konusu. Bunlar bizim tespitlerimizdi, zaten bir ekibimiz şu anda çalışıyor. İnşallah yapacağımız dokunuşlarla toplu ulaşımı her halükarda rahatlatmak istiyoruz” dedi.

Toplu ulaşımda özellikle yoğunluğun olduğu saatlerde oturarak gitme olayının çok mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, “Yapılacak çok ciddi iyileştirmeler var. Çünkü tabir yerindeyse insanların vücutlarının cama yapışarak seyahat ettikleri bir uygulama kabul edilebilir değil. O yüzden de inşallah ekibimizle birlikte yapacağımız uygulamalarla çok yakında Bursalı hemşerilerimiz bu ayrıcalığı, bu farklılığı hissedecek. Aldığımız bütün bu bilgileri değerlendireceğiz. Yoğunluğun olduğu akşam saatlerinde de bir yolculuk yapacağım. Özelikle bugün yalnız geldim. Yerinde tespit yapayım istedim. Bunun yanında ciddi konularla ilgili bilgiler aldık. Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ciddi adımlar atacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X