Aktaş’tan moral

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Srebrenica Anneleri Derneği üyelerini, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndaki makamında ağırladı.

Aktaş’tan moral

Bosna Hersek’e sık sık gittiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Burası her ne kadar Balkan coğrafyası olmasa da gönlü, aklı, beyni hep Balkanlarda olan insanların yaşadığı, Balkan göçmenlerinin çok olduğu bir coğrafya, Bursa. Balkan göçmeni olmamama rağmen, Haziran ayında ailemle birlikte, kendi imkanlarımızla, Bosna’ya gittik” dedi.

“ANNELİK ÇOK KUTSAL BİR MERTEBE”

Her yıl bir kez muhakkak Bosna’ya gittiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Türkiye’de Bosna’dan bahsettiğinizde, kişi Boşnak kökenli olsun veya olmasın, içinde ılık bir rüzgar eser, bir hoşluk olur, Bosna’ya karşı. Savaş yıllarında o sıkıntı ve acıyı tüm şiddetiyle hissetmiş insanlarsınız ama sizin onurlu mücadeleniz Bosna’nın bağımsızlığını sağladı, Boşnak halkların özgürlüğünü sağladı. Aynı zamanda annesiniz, annelik bizim inancımızda çok kutsal bir mertebe. Bu vesileyle tüm ölmüş annelerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatta olan annelerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömürler temenni ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X