Ali Koç Fenerbahçe’nin borcunu açıkladı! Bu kadarını da beklemiyorduk

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün finansal durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün borcunun 31 Mayıs 2018 itibarıyla 621 milyon euro (3.2 milyar TL) olduğunu açıkladı.

Ali Koç Fenerbahçe’nin borcunu açıkladı! Bu kadarını da beklemiyorduk

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün finansal durumu ve mali tablosuyla ilgili açıklamalar yaptı.

3 Haziran’daki seçimde 20 yıllık Aziz Yıldırım döneminin ardından başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, FB TV’de “Camiaya Sesleniş” adlı programda açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe’nin finansal durumunu ve mali tablosunu grafiklerle anlatan Ali Koç “Göreve geldiğimizde toz pembe bir dünya beklemiyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk.

Beklediğimizden olumsuz anlamda çok farklı bir tablo çıktı. Hiçbir banka hesabımızda harcayacağımız nakdimizin olmadığını gördük” dedi.

Ali Koç şunları söyledi:

“50 gün oldu. ‘Fenerbahçe tarihi bir seçim yaşayacak’ demiştik. Katılım oranlarıyla, sandık sayısıyla, statta yapılmasıyla ve rekabetçi geçecek olmasıyla. Fenerbahçe camiasının sadece Fenerbahçe’yi sevenlere değil Türkiye’nin büyük bir kısmına hitap ettiği bir seçim süreci oldu.

Bu kadar fark ne demekti? Camianın aslında ciddi bir felsefe değişikliğine duyduğu inancı gösterdi. 20 yıldır süregelen bir lider, başkanlık, olumlu-olumsuz çok şeyler söyleyebiliriz ama Fenerbahçe camiası değişiklik istiyordu.

Zihniyet değişikliği istiyordu. En büyük transferimiz felsefe değişikliğiydi. Bu felsefe değişikliği; her anlamda değişik bir yaklaşım tarzı.

Transfer yapmaktan oyuncu yetiştirmeye, kısacası her şeyde baştan aşağı felsefe değişikliğinden bahsediyoruz. Toz pembe bir tablo beklemiyorduk. Fakat beklediğimizden olumsuz anlamda çok farklı bir tablo çıktı. Hiçbir banka hesabımızda harcayacağımız nakdimizin olmadığını gördük.

Toz pembe bir dünya beklemiyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. İhtarlar, temlikler, haciz tehditleri gelmeye başladı. Sportif branşlarda geriye dönük ödemelerin yapılmadığını gördük, bankalar kapımıza geldiler.

Pek çok sorunla ilk günden karşı karşıya geldik. İhtiyacımız olan nakit akışınının hiç olmadığını gördük. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu finansal durumdan bahsetmek istiyorum ama buraya kimseyle de hesaplaşmak için gelmedim. Biz ‘fedakarlık yapacağız’ dedik. Kimsenin elinde sihirli değnek yok.

Kenetlenerek bu kötü gidişatı durdurabileceğimizi söyledik. Önce bizlerin fedakarlık yapması gerektiğini söyledik. Ciddi bir kaynak girdisi, borçların yapılandırılması, sponsorlukların artması…

Camiamızın bize ses verdiğini, beklentileri fazlasıyla karşıladıklarını görüyoruz. Sizlere layık olmaya çalışacağız.”

“Gelir gelmez 2 denetim başlattık. Hukuki ve mali denetim. Hukuki denetim sonuçlandı. Mali denetim ise eylül sonu, ekim başı ortaya çıkacak. Camiaya sunulacak. Denetlenen rakamlar olumsuz.

Tabloda denetçi görüşlerine yer verilmemişti. Sebebi özkaynakları yitirmemiz ve “Borca batık” bir durumda olmamız. KAP’a bildirilebiliyor ancak kongre üyelerine gösterilmiyor. TTK 376. maddesine göre ‘borca batık’ olarak görünüyoruz.”

ALİ KOÇ: TOPLAM BORÇ 621 MİLYON EURO (3.2 MİLYAR TL)

“Kulübün borcu 621 milyon euro. En büyük borcumuz finansal borçlarımız. Sportif faaliyetlere olan borçlar var. Devlete olan borçlarımız var. “”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X