Alman polisi 21 kişiyi gözaltına aldı

Borussia Dortmund-Galatasaray maçında çıkan olaylara ilişkin 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alman polisi 21 kişiyi gözaltına aldı
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda dün akşam oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray maçında çıkan olaylara ilişkin 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Borussia Dortmund-Galatasaray maçında güvenlik operasyonunu yöneten polis yetkilisi Edzard Freyhoff, Dortmund Emniyet Müdürlüğündeki basın toplantısında, maç öncesinde Friedensplatz Meydanı’nda toplanan Galatasaray taraftarının burada maytap ve meşale yaktığını söyledi.
 
Burada 3 kişinin gözaltına alındığını belirten Freyhoff, daha sonra taraftarlara küçük gruplar halinde stada gitme çağrısı yapıldığını ancak bu çağrıya uyulmadığını kaydetti.
 
Taraftarların birlikte yürüyerek gittiğini, yürüyüş sırasında da maytap ve meşalelerin yakıldığını belirten Freyhoff, taraftarlardaki meşale ve maytapların bittiği düşüncesiyle kalabalığın stada alındığını anlattı.
 
Maç başladığında ise meşalelerin yakıldığını ve maytapların atıldığını tespit ettiklerini belirten Freyhoff, bunun üzerine burada bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti.
 
Olay çıkarmayan taraftarları korumak için Galatasaray seyircisinin bulunduğu bölümünün giriş ve çıkışlarını kapattıklarına işaret eden Freyhoff, bu sırada polisin üzerine tuvalet kapıları ve demir çubuklar atıldığını iddia etti.
 
Bunun üzerine polisin biber gazı kullanarak taraftarlara müdahale ettiğini ifade eden Freyhoff, olaylarla ilgili 700 Türk taraftar hakkında inceleme başlatıldığını, 21 kişinin de gözaltına alındığını vurguladı.
 
Galatasaray taraftarlarına saldırmak isteyen bir grup maskeli Dortmund taraftarının da engellendiğini söyleyen Freyhoff, sarı-siyahlı taraftarların ikinci bir girişimde daha bulunduğunu ve Galatasaray taraftarını provoke ettiğini kaydetti.
 
Dortmund Başsavcısı Birgit Cirullies de olaya karışanlar hakkında adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla inceleme yapıldığını anlattı.
 
Cirullies, tribünlerin üst kesminden 3,6 kilogram ağırlığındaki koltuk bölümünün 10-11 metre aşağıdaki kalabalığın üzerine atıldığını belirterek, cinayet masasının bu olayı incelediğini, olay yerinin etrafının kapatıldığını, bunu yapanların ortaya çıkarma olanağının bulunduğunu kaydetti.
 
Statta 30 bin avro zarar oluştu
 
Olayların yaşanmaması için erkenden önlem alınmasını isteyen Cirullies, Borussia Dortmund’un taraftarını stada almaya 4 saat önceden başlayabileceğini ve kulübün taraftarları ayırmak için farklı bir giriş kapısı daha oluşturabileceğini kaydetti.
 
Cirullies, bunun güvenlik konferansında konuşulduğunu ancak uygulanmadığını belirtti.
 
Borussia Dortmund Organizasyon Müdürü Christian Hockenjos, olaylar sırasında statta 10 kişinin yaralandığını, toplam 250 koltuğun zarar gördüğünü ve 30 bin avro zarar oluştuğunu belirtti.
 
Taraftarların maytap ve meşaleleri stada gizlice soktuğuna işaret eden Hockenjos, tüm Galatasaray taraftarını bir kefeye koymanın doğru olmadığını, diğer bölümlerde de sarı-kırmızılı taraftarların bulunduğunu ancak onların olay çıkarmadığını söyledi.
 
Borussia Dortmund ile Galatasaray arasında oynanan maçta Galatasaray taraftarı, maç sırasında bulundukları bölümden sahaya ve ev sahibi ekibin taraftarlarının bulunduğu bölümlere meşale ve maytap atmış, karşılaşma iki kez durmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X