Almanya’da 3 Türk’e MİT gözaltısı

Almanya’da 3 Türk vatandaşının casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındığı iddia edildi.

Almanya’da 3 Türk’e MİT gözaltısı

Federal Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 58 yaşındaki Muhammed Taha G, 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G’nin istihbarat faaliyetlerinden dolayı 11 Kasım’da haklarında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

 

 Karar uyarınca Muhammed Taha G. ve Göksel G’nin dün Frankfurt Havalimanı’nda, Ahmet Duran G’nin ise ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, zanlıların Federal Yüksek Mahkemesi’ne çıkarıldığı kaydedildi.

Zanlıların, bir Türk istihbarat servisi için çalıştığı öne sürülen açıklamada, Muhammed Taha G’nin, Ahmet Duran Y. ve Göksel G’ye liderlik ettiği savunuldu.

Ahmet Duran Y. ve Gösel G’nin Almanya’da yaşayan Türkler ile ilgili ve buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ifade edilen açıklamada, zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha G’ye ilettiği iddia edildi.

Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi’nce soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X