Almanya’da hükümette çatlak

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ile İçişleri Bakanı Horst Seehofer arasında sığınmacı ve iltica konularının çözümüne ilişkin yaşanan görüş ayrılığı koalisyonda krize neden oldu.

Almanya’da hükümette çatlak

Seehofer’in başka bir Avrupa Birliği (AB) ülkesinde önceden kayıt altına alınan, Almanya’da daha önce iltica talebi reddedilen veya belgeleri olmayan sığınmacıların ülke sınırlarından geri çevrilmelerini öngören planına karşı çıkan Merkel, bu konuyu tek taraflı değil AB ülkeleriyle çözmek istiyor.

Konuya çözüm bulmak amacıyla gece Merkel ve Seehofer’in Başbakanlık binasında görüştüğü bildirildi. Alman basınındaki haberlerde, Merkel’in ihtilafı sonlandırmak için sığınmacılardan en fazla etkilenen İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerle AB kapsamında anlaşmalar imzalanabileceği yönünde bir öneri sunduğu iddia edildi.

Seehofer’in ve CSU’nun önemli isimlerinden Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder’in Merkel’in bu teklifini reddettiği kaydedildi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberinde, Seehofer’in CSU milletvekillerine, anlaşma sağlanmaması durumunda tek başına hareket edeceğini ifade ettiği savunuldu. CDU millettekileriyle bir araya gelen Merkel ise kendi pozisyona destek verilmesini talep ettiği kaydedildi. Bazı CDU milletvekillerinin Merkel’in tutumuna destek vermediği ileri sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X