Almanya’dan ABD’ye ret

Almanya, ABD’den gelen Basra Körfezi’ne asker talebini reddetti.   Berlin yönetimi ‘Önlememiz gereken bir şey var, daha büyük bir ihtilafın içine düşürecek sürekli devam eden gerginlik. Bundan dolayı bence bu iyi bir fikir değil’ açıklamasını yaptı.

Almanya’dan ABD’ye ret

Almanya, ABD’nin Hürmüz Boğazı’ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için istediği yardım talebine ‘hayır’ yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz, Alman medyasına yaptığı açıklamada ABD’nin, Hürmüz Boğazı’ndaki petrol tankerlerini koruma amacıyla uluslararası bir askeri koalisyon için Almanya’dan resmen destek istediğini, Federal hükümetin Hürmüz Boğazı’nda ABD öncülüğünde oluşturulmak istenen koalisyon gücüne katılmayacağını söyledi.

BİRLİKTE HAREKET İMKANSIZ

Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen de ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini anımsatarak, ABD’nin İran’ı bölgede tecrit etmek ve diz çöktürmek istediğini söyledi.

Bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Röttgen, Almanya ile ABD arasındaki bu farklı yaklaşımın ABD ile hareket etmeyi imkansız kıldığını ifade etti. Röttgen, Avrupa ülkelerinin alternatif bir inisiyatif almaları gerektiğini de kaydetti.

ABD Büyükelçiliği’nden bir yetkili önceki gün, İngiltere ve Fransa ile Hürmüz Boğazı’nın güvenliğine yardımcı olmak ve İran’ın saldırganlığına karşı mücadele etmek için Almanya’dan resmi talepte bulunduklarını açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X