​​Almanyanların ‘Bursa’ ilgisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, beraberindeki yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri ile birlikte İstanbul’da bulunan Almanya Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

​​Almanyanların ‘Bursa’ ilgisi

Başkonsolos Micheal Reiffenstuel’in özel davetiyle gerçekleşen görüşmede Burkay, hem Bursa hem de Türkiye’nin Almanya ile çok köklü ve güçlü ilişkilere sahip olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için nisan ayında BTSO ev sahipliğinde Türk-Alman İş Günleri etkinliğini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Burkay, ‘’Türk ve Alman iş dünyasından 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı etkinlik, iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı sağladı. Türkiye sanayisinin kalbi konumundaki Bursa, Alman yatırımcıların çok yoğunlukta bulunduğu bir şehir. Ayrıca şehrimizde Almanya’ya ihracat yapan çok sayıda firma bulunuyor. İhracattaki en büyük pazarlarımızdan biri olan Almanya ile ekonomik ilişkilerimizi daha da ileri taşımak için Başkonsolosluk ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yakın bir işbirliği içerisindeyiz. BTSO olarak ekonomik ilişkilerimizin güçlenmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

BTSO ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel de, Bursa’nın, Türk Alman ilişkilerinde özellikle ekonomi ve ticaret alanında önemli bir partner olduğunun altını çizdi. BTSO’nun çalışmalarının iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde uzun yıllardır önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Reiffenstuel, ‘’Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesinin iki ülke için de faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marcus Slevogt ise, ”Bursa Model Fabrika’yı incelemek için en kısa zamanda Bursa’ya geleceğiz. Köklü bir sanayi kültürüne sahip olan Bursa, sanayisini geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X