Altın, güne nasıl başladı?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 162,5 lira seviyelerinde dengelendi. 

Altın, güne nasıl başladı?

Dün, dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü yüzde 0,75 azalışla 162 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 162,5 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.087 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,21 yükselişle 1.337,5 dolardan işlem görüyor. 

AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta ABD’deki yoğun veri akışının altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,64 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürdüğünü belirten Memiş, tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Memiş, dün akşam ABD Senatosu’nun, üç gündür kısmen “kapalı” olan federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak geçici bütçe tasarısını onayladığını anımsatarak, bu gelişmeden sonra dolar ve altın fiyatlarında değer kayıplarının yaşandığını dile getirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.327 doların destek konumuna geldiğini belirten Memiş, 1.340 doların ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Memiş, Afrin operasyonunun piyasaları olumsuz yönde etkilememesi ve küresel piyasalarda doların değer kaybetmesinin yurt içi piyasaları olumlu yönde etkilediğini ifade ederek, teknik açıdan altının gram fiyatında 161 liranın destek, tarihi zirvesi olan 165 liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X