Altın Karagöz heyecanı başladı

Bursa’da, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 32’ncisi düzenlenen  “Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”, kortej yürüyüşüyle başladı.

Altın Karagöz heyecanı başladı

Etkinlik, Atatürk Heykel Anıtı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz güvercin uçurmasıyla start aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada yaptığı konuşmada, bu tarz etkinlerin kardeşlik duygusunu pekiştirdiğini vurguladı.

Etkinliğin Bursa için önemine işaret eden Aktaş, “Bursa Balkanlar ve Kafkaslar’dan Anadolu’nun değişik yerlerinden aldığı göçlerle Türkiye’nin bir mozaiği ve çiçek bahçesidir.” dedi.

Konuşmanın ardından yabancı halk dansları topluluğu üyeleri, nostaljik arabalarla vatandaşların alkışları eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşte Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen dans toplulukları, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

24 ülkeden katılım

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen yarışmada, Karagöz Halk Oyunları Dans Gösteri Grubu açılış gösterisini sahneledi.

Yarışmaya 24 ülkeden katılan halk dansları topluluğu performanslarını sergiledi.

Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları içeren konuşmalar yaptı.

Renkli kıyafetleri ve yöresel figürleriyle ilk sahneyi alan Bolivya Dans Gösteri Grubu sanatseverler tarafından beğeniyle karşılandı.

Yarışma, etkinlikleri Bursa ve ilçelerinde çeşitli günlerde sahnelenecek.

Etkinlik, 12 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X