Alyanslar çıktı artık bunlar takılacak

Instagram trendleri hız kesmeden devam ediyor.

Alyanslar çıktı artık bunlar takılacak

 Kulak, yüz ve vücutta görmeye alışkın olduğumuz piercingler artık alyansların yerini de almaya başladı. Dermal piercing adı verilen bu yöntemi uygulayanların sayısı ise bir hayli fazla.

2328574-728xauto.jpg

Dermal piercingler vücudumuzda vurgulamak istediğimiz bölgelerde kullandığımız takılardır. Kimi zaman cesaret kimi zaman farklılık göstergesi olan piercingler günümüzde boyut değiştirerek dermal piercing uygulamasına kadar geldi.

İnsanlar artık geleneksel nişan yüzükleri yerine elmas ve diğer kıymetli taşları parmaklarına sabitletiyorlar ve ideal yerlerde oldukları sürece yıllarca kullanılabiliyorlar.

640xauto-012.jpg

Dermal piercing bilinen geleneksel piercinglerden farklıdır. Geleneksel piercingler deriye bir yerden girip diğer yerden çıkan takılardır. Dermal piercing tek parça halinde, tek yüzeyli titanyum takı kullanılarak deri altına sabitlenir.

Dermal piercingi uygulayan uzman, uygulanacak deride küçük bir delik açar. Daha sonra bu küçük deliğe dermal anchor’u (vidayı) pense yardımıyla genişlettiği deliğe yerleştirir. Penseyi deriden kurtardığında vida daralan deriye sabitlenmiş kalır. Zamanla derinin iyileşmesiyle piercing deride sabitlenir.

640xauto-(1)-011.jpg

Doktorlar ise dermal piercingler konusunda uyarılarda bulunuyorlar. New York Mount Sinai Hastanesi’nde dermatoloji uzmanı olarak görev yapan Joshua Zeichner, ”Dermak piercing konusunda oldukça endişeliyim. Elinizin yanlışlıkla masa ya da kapı kenarına çarptığını düşünün. Dışarıdan herhangi bir darbe söz konusu olmasa bile deri zamanla piercingi yabancı madde olduğundan atmak isteyebilir. Bazı metaller, örneğin nikel alerjik reaksiyona neden olabilir” diye konuşuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X