‘Alzheimer giderek artıyor’

Türkiye Alzheimer Derneği ve Santa Farma’nın katkılarıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenecek olan Alzheimer Halk Bilgilendirme , Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’nde yapıldı.

‘Alzheimer giderek artıyor’

DERYA DEMİR

Toplantının konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Bakar, Alzheimer’dan korunma yöntemleri, Alzheimer hasta bakımı ve hastalıkla ilgili son gelişmeler hakında bilgilendirme yaptı. Alzheimer Derneği üyeleri ve vatandaşların katılım gösterdiği konferansta Bakar, yaşlılık hakkında da bilgi verdi. 

HER ÜÇ SANİYEDE BİR

Türkiye’de yaklaşık 650 bin Alzheimer hastası bulunduğunu hatırlatan Bakar, 2023 yılında bu sayının 850 bine çıkacaağını ifade etti. Dünya genelinde artış yaşandığına da dikkat çeken Bakar, “Dünyada her 3 saniyede bir Alzheimer hastalığı teşhisi konuluyor ve tüm dünyada 43 milyon civarında Alzheimer hastası olduğu tahmin ediliyor.

20 yılda bir mevcut Alzheimer hasta sayısı iki katına çıkıyor. Alzheimer hastalarının tedavi masrafları ve sosyal bakım yükü çok fazla olduğu için öncelikle hastalıktan korunma yöntemlerinin tüm topluma öğretilmesi ve paylaşılması gerekiyor” diye konuştu.

Alzheimer hastalığının hafiften ağıra doğru klinik yönlerinin anlatıldığı toplantıda hastalığın tanı ve tedavi yöntemlerinin, ayrıca hastalıktan koruyucu yöntemleri hakkında da bilgi verildi. Antalya ve Ankara’da gerçekleştirilen Alzheimer Halk Bilgilendirme Toplantıları, Bursa’nın ardından sırasıyla Samsun, İzmir ve İstanbul illerinde gerçekleştirilecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X