Anayasa uzmanları: Trump azledilmeli

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’nde tanıklık yapan 4 hukuk profesöründen 3’ü ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik azil sürecine dair görüş bildirerek, ‘azledilmeli’ dedi. 

Anayasa uzmanları: Trump azledilmeli

Demokratlar’ın tanık olarak ifadeye çağırdığı Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Noah Feldman, Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Pamela Karlan, North Carolina Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Michael Gerhardt, Trump’ın eylemlerinin, azledilme gerekçeleri olan ‘gücüyü kötüye kullanma, rüşvet, Kongre’ye karşı gelme ve adaletin tecelli bulmasını engelleme’ suçlarına karşılık geldiğini düşündüklerini kaydettiler.

Cumhuriyetçiler’in tanığı, George Washington Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Jonathan Turley ise, Trump’ın davranışlarının doğru olmadığını fakat azil soruşturmasının “baştan savma” olduğunu söyleyerek, mevcut kanıtların Trump’ın “net bir suç işlediğini” göstermediğini savundu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X