Anzer balının kilogramı bin TL

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek,  Anzer balının kilogram fiyatını bin lira olduğunu belirtti.

Anzer balının kilogramı bin TL

Civelek, Anzer Yaylası’nda bu yıl 150 ailenin 2 bin 500 kovanla arıcılık yaptığını söyledi. Bu sezon hava şartlarının zaman zaman iyi gittiğini ifade eden Civelek, ‘’Anzer balı rekoltesinde geçen yıla oranla dörtte bir artış bekliyoruz. Bu sene bize gelecek bal miktarı 2 ton civarında olacak” dedi. Hava şartlarının rekoltede etkili olduğunu ve rekoltenin 800 grama, bin kilograma düştüğü yıllar yaşandığını hatırlatan Civelek, son yıllarda yaşanan düşüşlerin talepleri karşılamalarını zorlaştırdığını vurguladı. Bal fiyatlarında çok büyük artış yapmadıklarının altını çizen Civelek, kooperatif kararıyla Anzer balının kilogram fiyatını bin, yarım kilogram fiyatını 500 lira olarak belirlediklerini dile getirdi. Civelek, polen fiyatlarının ise 100 gramı 140, 200 gramı 250, 400 gramı 500 lira olduğunu anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X