AP duyurdu: Kanıt bulundu

Amerikan AP haber ajansına konuşan Türk yetkili, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu söyledi.

AP duyurdu: Kanıt bulundu

Dünyayı sarsan haber, Amerikan AP haber ajansından geldi.

Ajansa konuşan Türk yetkili, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili ‘önemli kanıt’ bulunduğunu söyledi.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi olay yeri inceleme ekipleri, dün Levent’teki başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

Bugün de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu’nun konutunda arama ve inceleme yapmaları bekleniyor. Ajanslar, konsolosluk konutu önünde hareketliliğin devam ettiğini bildiriyor.

2 Ekim’de kayboldu

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Kaşıkçı, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de evlilik  işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha  çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde iki uçakla  İstanbul’a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının  bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği  kaydedilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X