Ar-Ge Mühendisi adayları sertifikalarını aldı

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğinde bu yıl ikincisi organize edilen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı tamamlandı.

Ar-Ge Mühendisi adayları sertifikalarını aldı

Çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan ‘Ar-Ge Uzmanı’ talebinin karşılanması, Ar-Ge bakış açısına sahip, yenilikçi, araştırmacı, yaratıcı ve üretken personelin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen programı başarıyla tamamlayanlara, geçtiğimiz günlerde Tofaş Akademi’de gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan BUSİAD Başkan Yardımcısı Tarık Tezel, program katılımcılarının temmuz ve ağustos aylarında haftada 6 gün ve günde en az 6 saat olmak üzere projeye katılım sağladığını söyledi.

BURSA’DA 53 AR-GE MERKEZİ VAR

OİB Başkanı Orhan Sabuncu da, Türkiye’de 500 Ar-Ge merkezinin faaliyet gösterdiğine işaret ederek, ”Otomotiv endüstrisi 89 Ar-Ge merkezi ile bu alanda da liderdir. Diğer taraftan Bursa 53 Ar-Ge Merkezi ile bu alanda 4’üncü sıradadır. Ülkemizin geleceği Ar-Ge, inovasyon, marka ve tasarıma yatırım yaparak ihracatını orta-ileri ve ileri teknoloji ürünler içeren bir yapıya kavuşturmaktan geçmektedir” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan Proje Koordinatörü, Tofaş İleri Araştırmalar Uzmanı Dr. İsmail Durgun ise programın detayları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi ve düzenlenen kokteylle birlikte proje panoları ziyaret edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X