Ar-Ge mühendisleri Bursa’da yetişiyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) işbirliğinde hayata geçirilen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nın 2018 yılı yaz dönemi başarıyla tamamlandı.

Ar-Ge mühendisleri Bursa’da yetişiyor

Sertifika töreni, dün Uludağ İhracatçı Birliklikleri’nde (UİB) gerçekleştirildi. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, buradaki konuşmasında Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi sayısının bine yaklaştığını söyledi.

Tasarım merkezlerinin sayısının ise 234 olduğunu ve 5 bin personel istihdam ettiğini kaydeden Çelik, ‘’Otomotiv endüstrisinde 17 firmanın tasarım merkezi bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde tasarım merkezlerinin sayısının da hızla artmasını bekliyoruz” dedi.

İKİ YILDIR DEVAM EDİYOR
 
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ise, programın Türkiye’de faaliyet gösteren lokomotif sektörler açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Türkay, ‘’İki yıldır sürdürdüğümüz programımız bizlerin geçmişten aldığımız yenilikçi olma genlerini geleceğe taşıma azmimizin de bir göstergesidir.

Programa bu dönemde 62 üniversiteden 376 genç aday oldu. Ancak bunlardan 51’i eğitim şansı yakaladı. Geçen dönemlerle birlikte sertifika alanların sayısı 130’u bulmuştur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X