Ar-Ge’ye yatırım yapmalıyız

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, mutlaka tasarıma ve Ar-Ge’ye yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Ar-Ge’ye yatırım yapmalıyız

Baran Çelik, OİB tarafından Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) düzenlenen ‘Otomotivde Sürdürülebilir Küresel Tedarikçi Olabilmek’ paneline katıldı. Buradaki konuşmasında teknolojideki hızlı ve dinamik değişim sonucunda tedarik sanayinin geleneksel ürün gruplarının değişeceğini belirten Çelik, ‘’Tabi ki geleneksel ürün grupları hemen yok olmayacak. Ancak geleneksel ürünlerde bile hafifleştirme, yakıt optimizasyonu, enerji verimliliği, yenilikçi malzemeler öne çıkacak. Bu nedenle geleneksel üretim yöntemlerimizle gelinebilecek nokta artık sınırlı. Mutlaka yeni ve ileri teknolojilere, tasarıma, inovasyona, Ar-Ge’ye yatırım yapmamız gerekmekte. Günümüzün yoğun rekabet ortamında öne çıkabilmek için teknoloji ve inovasyon ağırlıklı, katma değeri yüksek ürünlere ihtiyaç duyuyor olacağız” dedi. Çelik, sektörde hem iş modellerinin hem de oyuncuların değiştiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X