Arı sütünün kilosu 10 bin TL

Tokat Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Ali Demir, arı sütünün bir tatlı kaşığı fiyatının 100 lira, kilosunun ise 10 bin liradan satıldığını söyledi.

Arı sütünün kilosu 10 bin TL

Demir, kent genelinde arı sütü üretimi yapan arıcıların yılda 1 ile 2 kilo arasında süt elde ettiğini belirtti. Arı sütünün vücutta hücrelerin yenilenmesine faydalı olduğunu kaydeden Demir, ‘’Genellikle arı sütü kalp rahatsızlıklarından kansere kadar birçok hastalıkta kullanılır.

Bu hastalıklara karşı vücudu güçlendirdiği bilinmektedir. Şimdiye kadar il genelinde arı sütü üreticisi 7 ile 10 kişi arasındaydı. Bu yıl Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte Erbaa ve Niksar’da 20 kişiye arı sütü ve ana arı üretimi hakkında eğitimler verdik. Bu konuda sertifika alan arıcılarımıza da 3’er bin lira hibe veriliyor” dedi.

Bir kovan arıdan alınan arı sütünün 1 ile 3 gram arasında olduğuna işaret eden Demir, şöyle devam etti: ‘’Çok zor ve meşakkatli bir iştir. Bir tatlı kaşığı içerisinde yaklaşık 10 gram var. Bunun maddi değeri 100 liradır. Bu arı sütü 100 gram bal ile karıştırıldığı an yaklaşık bir tüketiciye 10 gün gider. Arı sütünün kilosu 10 bin lira, gramı ise 10 liradan satılıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X