Arife günü kartlı ödeme rekoru

Arife gününde 22,5 milyon adet işlemle 2019’un kartlı ödeme rekoru kırıldı. Ödemelerin 20’sini market ve AVM’ler oluştururken, kart kullanıcıları il dışında da toplam 4 milyar lira harcadı. 

Arife günü kartlı ödeme rekoru

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 3 Haziran Ramazan Bayramı arife gününde 22,5 milyon adet işlemle kartlı ödeme adedi rekoru kırıldı.

BKM’nin, Ramazan Bayramı kartlı ödeme verilerine göre, bayram öncesi 4 haftalık dönemi kapsayan 6 Mayıs-2 Haziran döneminde kartlarla toplam 76,9 milyar lira tutarında ödeme yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde 65,3 milyar lira olan tutar, bu yıl yüzde 18 artış gösterdi.

Ramazan ayı boyunca kartlı ödemelerin 4’te 1’ini gıda harcamaları oluştururken, gıda alışverişlerinde ortalama kartlı ödeme tutarı 94 lira oldu. 2019 yılında gerçekleşen kartlı ödeme adetleri incelendiğinde, 3 Haziran arife gününde 22,5 milyon adet işlemle kartlı ödeme adedi rekoru kırıldı. Geçen yıl 2,5 milyar lira kartlı ödeme yapılan arife gününde, bu yıl yüzde 18 artışla 3 milyar liralık kartlı ödeme gerçekleştirildi.

BAYRAMDA 6,6 MİLYAR TL’LİK ÖDEME

Ramazan Bayramı ve arife gününde kartlarla 6,6 milyar lira tutarında ödeme yapıldı. Ödemelerin 3,1 milyar lirası (yüzde 47) market ve AVM, akaryakıt istasyonları, giyim ve aksesuar sektörlerinde gerçekleşti. En fazla harcama yapılan market ve AVM sektörü toplam kartlı ödemelerin yüzde 20’sini oluşturdu. Bunu yüzde 14 ile akaryakıt istasyonları, yüzde 13 ile giyim ve aksesuar takip etti. Toplam kartlı ödemelerin yarısı söz konusu 3 sektörde meydana geldi. Yemek sektörü yüzde 9, çeşitli gıda sektörleri ise kartlı ödemelerin yüzde 8’ini oluşturarak en fazla harcama yapılan diğer sektörler olarak kaydedildi.

MUĞLA İLK SIRADA

Tatilin 9 güne çıkmasıyla yerli turistlerin başka şehirlerde tatil yapma fırsatı bulması turizm sektörüne hareketlilik getirdi. 01-09 Haziran’da kart kullanıcıları tarafından ikamet ettikleri il dışında yaklaşık 4 milyar lira tutarında fiziki kartlı ödeme yapıldı. 1-9 Haziran’da kartlı ödeme tutarı açısından hangi şehrin en fazla misafir ağırladığı incelendiğinde Muğla 270 milyon lira ilk sırada yer aldı. Muğla’yı 255 milyon lira ile İzmir, 207 milyon lira ile Antalya, 198 milyon lira ile Ankara ve 141 milyon lira ile Balıkesir izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X