Arkadaşını öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası

Bursa’da birlikte alkol aldığı arkadaşını öldürdüğü iddia edilen sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Arkadaşını öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası

Geçen mayıs ayında Osmangazi’ye bağlı Kayhan Mahallesi’nde meydana gelen olayda, ikinci el eşya satan 5 çocuk babası Ali Sakarya (52) ile arkadaşı Behçet Y. alkol aldıkları sırada aralarında tartışma çıktı. Daha sonra şakalaşan ikili arasında tartışma küfürleşmeye gidince, Behçet Y., Sakarya’yı sol göğsünden bıçakladı. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sakarya hayatını kaybetti.

“Öldürme kastım yoktu”

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan sanık son kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede konuşan sanık, “İkimiz de alkol alıyorduk. Siyasi konuştuğumuz sırada aramızda tartışma çıktı. Bana küfürlü konuştu. Ben de öldürme kastım olmadan bıçakladım. Arkadaştık” dedi.

15 yıl hapis cezası

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edip, tahrik indirimi istedi. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti sanığa önce müebbet, sonra tahrik ve iyi hal indirimi uygulayıp, 15 yıl hapis cezası verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X