Arkeopark düzenlemesi için plan değişikliği önerisi

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da bulunan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin korunması için mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.

Arkeopark düzenlemesi için plan değişikliği önerisi

Plan değişikliği önerisi meclise sunulacak

Mudanya’da bulunan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin korunması için mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ömerbey Mahallesi 1503 Ada ve 18-19 parsel sayılı taşınmazların arkeopark olarak düzenlenmesine ilişkin 1/bin Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisini belediye meclisine sunmaya hazırlandıklarını söyledi.

Suç duyurusu hazırlığı

Mudanya Belediyesi ayrıca, kazı raporlarında imzası bulunan Bursa Müzeler Müdürlüğü uzmanları, kurul üyeleri ve uzmanları hakkında yasal işlem başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İnşaatın devamına izin veren görevlilerin tamamı hakkında yeniden yargı yoluna başvuracaklarını belirten Türkyılmaz, “Kurtarma kazısında ortaya çıkan böylesine önemli kültür varlıklarına rağmen, neden inşaat alanının tamamında sondaj kazısı istenmeden AVM için izin verilmiştir? Taşınmaz kültür varlığı yoğun ve devam eden bir şekilde ortaya çıkan bir alanda, neden taşınmazın tamamı 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilmemiştir? Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi yazı ile kamulaştırmayı taahhüt etmesine rağmen, neden kurul üyeleri korumayı gerekçe göstererek AVM inşaatının devam etmesi yönünde karar almışlardır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X