Aşk acısının yol açtığı gerçek ağrılar

Ayrılık, zihinsel durumun çok ötesinde vücut üzerinde de çarpıcı etkilere yol açıyor.

Aşk acısının yol açtığı gerçek ağrılar

Bir ilişkinin bitmesi duygusal ve psikolojik olarak bir yıkıma neden olabiliyor. Ayrılık, zihinsel durumun çok ötesinde vücut üzerinde de çarpıcı etkilere yol açıyor. Yani aşk acısı yalnızca bir üzüntü halinden ibaret değil. Bedeniniz de bu zorlu süreçten nasibini alıyor.

15164031930.31135100.jpg

Kırık kalp sendromu

Ayrılığın somut etkileri arasında kas ağrıları, iştah kaybı ve cilt sorunları bulunuyor. Vücudu kemiren bu halin bir adı da var. Kırık kalp sendromu. New York’taki Columbia Üniversitesi’nden psikolog Edward Smith, yaptığı bir araştırmada eşlerinden ayrılan 40 gönüllüyle bir deney gerçekleştirdi. Onlardan eski sevgililerinin fotoğraflarına bakmalarını ve ayrıldıkları veya reddedildikleri anı düşünmelerini istedi. Daha sonra gönüllülerin MR taramalarında fiziksel ağrının tetiklendiği görüldü. Denekler romantik anlarını hatırladıklarında, yaşadıkları soyut duygular gerçek acılara dönüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X