‘Astana’nın fişini çekme vakti’

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Astana toplantısının Suriye Anayasa Komisyonu üyelerini belirleyemediğini belirterek gelinen noktada sürecin artık sona geldiğini söyledi.

‘Astana’nın fişini çekme vakti’

Jeffrey, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriye Anayasa Komisyonu üyeleri konusunda Rusya ve İran’ın verdiği isimleri kabul etmediğine de atıfta bulunan Jeffrey, ‘Artık Astana’nın fişini çekme vakti’ ifadesini kullanarak Suriye’deki siyasal bir çözüm için Cenevre’nin takip edilmesi gerektiğini belirtti.

“MÜNBİC’DEN 50 KİŞİLİK GRUP AYRILDI”

Jeffrey, Türkiye ve ABD arasında çizilen Münbic yol haritası gereğince bölgeyi terk etmesi gereken Halk Savunma Birlikleri (YPG) üyelerinin bir kısmının hala Münbic’de bulunduğuna yönelik bir soruya ise bölgedeki gelişmeleri bizzat gözlemlediğini ve şu ana dek bölgeden 50 kişilik bir grubun ayrıldığını açıkladı. YPG yetkilileriyle görüşüp görüşmediği sorulan Jeffrey, “İşimi yapmak için kiminle görüşmem gerekirse görüşüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X