Asya turuna çıkıyor

ABD Başkanı Barack Obama, Çin, Myanmar ve Avustralya’yı kapsayacak bir haftalık Asya turuna Pazartesi günü başlıyor.

Asya turuna çıkıyor
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın 10-16 Kasım tarihleri arasında Çin, Myanmar ve Avustralya’yı içeren Asya turuna çıkacağını bildirdi.
 
Çin’de 10-12 Kasım tarihlerinde Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) liderler görüşmesi ve CEO zirvesine katılacak olan Obama, zirve sonrası Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek.
 
Obama, 12-14 Kasım tarihlerinde bulunacağı Myanmar’da Doğu Asya Zirvesi ve ABD-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi’ne iştirak edecek. Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ile de ikili görüşme gerçekleştirecek olan Obama, Yangon kentinde Genç Güneydoğu Asyalı Liderler Girişimi toplantısında katılıp, Myanmarlı aktivist Aung San Suu Kyi ile görüşecek.
 
Obama, gezisinin son ayağında Avustralya’nın Brisbane şehrinde düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Obama, zirvede ABD’nin Asya-Pasifik’teki liderliğine yönelik bir konuşma yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X